Необходими продукти:
(за 16-18 бройки)
1 яйце
75г краве масло
100г брашно
1/4 ч л сол
1/2 ч л бакпулвер
150г Котидж сирене
50г настърган пармезан
50г кашкавал
черен и червен пипер на вкус
Разтопяваме маслото на бавен огън и го оставяме да се охлади. Прибавяме го към разбито яйце.
В подходящ съд пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме солта и разбъркваме.
Смесваме сухите и течните съставки. Прибавяме Котидж сиренето, пармезана и настърган на ситно ренде кашкавал. Подправяме с черен и червен пипер на вкус и отново разбъркваме.
С помощта на лъжица за сладолед вземаме от сместа и нареждаме соленките на разстояние в тава, която е покрита с хартия за печене.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10-12 минути или до приятен златист цвят. Изваждаме и охлаждаме върху решетка.
Уверявам Ви, че миризмата, която се носеше от соленките беше уникална и е много трудно да им устои човек. Пробвайте ги и вие и ще се уверите.
Да ви е сладко!
За тази рецепта се доверих отново на прекрасната Ева.
Нели, наистина са страхотни. Гласих ги за закуска утре, но свършиха за броени минути. Благодаря за споделената рецепта 😚
ОтговорИзтриване