Необходими продукти:
2бр. средно големи тиквички
около 5 с л с връх царевично брашно
около 5 с л с връх пшенично брашно
сол на вкус
купа с ледена вода и около 10-12 кубчета лед
растителна мазнина за пържене
За млечно-чесновия сос:
2 скилидки чесън
малко сол
1 с л майонеза
около 4 с л кисело мляко
копър
Измиваме тиквичките. Изрязваме краищата им и с помощта на белачка започваме да ги изрязваме на много тънки ленти. Слагаме всички лентички в купата с ледена вода и кубчета лед. Така трябва да престоят около 10 минути.
В подходящ съд смесваме двата вида брашно, посоляваме и разбъркваме добре.
Изваждаме всяка лента от водата, овалваме в брашно, като изтупваме излишното брашно да падне.
В дълбок тиган сгорещяваме повечко мазнина. Пържим тиквичките и от двете страни, докато получат хубав златист цвят. Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
За млечно-чесновия сос - счукваме чесъна с малко сол, добавяме майонезата и киселото мляко и разбъркваме. Накрая добавяме наситнен копър.
Сервираме тиквичките топли с млечно-чесновия сос. Консумират се веднага.
Да ви е сладко!
Рецептата съм взела от прекрасната Ели.
Нелче,нямам думи,разкошни са! Прекрасно си се справила за пореден път!
ОтговорИзтриванеПоздрави <3
Ели, много ти благодаря! Заслугата е изцяло твоя за прекрасната рецепта.
ОтговорИзтриванеПоздрави!