Необходими продукти:
3бр. тиквички
3бр. средно големи картофа
1 глава стар лук
3 яйца
150г краве сирене
3 с л брашно
2-3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
1/2 к л босилек
1/2 к л риган
1 средно голям домат
150г кашкавал
Още:
масло
галета
Първо си настъргваме тиквичките и ги оставяме да престоят към 20 минути. После ги отцеждаме.
Сваряваме картофите в подсолена вода и ги настъргваме.
В подходящ съд смесваме настърганите тиквички и картофи, прибавяме лука (за предпочитане настърган), разбитите яйца, натрошеното сирене, нарязаните на тънички филийки скилидки чесън. Разбъркваме добре. Овкусяваме с подправките, прибавяме брашното и отново разбъркваме.
Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с галета подходяща тавичка. Най-отгоре нареждаме нарязания на тънки резени домат.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час или докато хване коричка. Изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал и отново връщаме във фурната до разтапянето му.
Сервираме ястието топло.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар