Необходими продукти:
(8-9 броя)
3 яйца
100 г бяло брашно
100г царевично брашно
100мл олио
150г заквасена сметана
1 бакпулвер
1 равна ч л сол
200г колбас
100г кашкавал
сухи подправки - риган, босилек, чубрица, черен пипер
Още:
резени зелена чушка
кетчуп
нарязани маслини без костилка
кашкавал
В подходящ съд смесваме двата вида брашно, добавяме бакпулвера, солта, нарязан на ситно колбас (може да използвате луканка, суджук, шунка или друго по ваш избор) и настърган на едро ренде кашкавал. Прибавяме подправките и разбъркваме всичко много добре.
В друг съд разбиваме яйцата, добавяме заквасената сметана и олиото и разбъркваме до хомогенна смес.
Смесваме течните и сухите съставки.
Намасляваме и набрашняваме форма за мъфини.
С помощта на лъжица вземаме от сместа и пълним формите 2/3 от техния обем, защото при печене бухват.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.
Вадим формата с мъфини от фурната. Слагаме върху всяко малко кетчуп, резен зелена чушка, нарязаните маслини и най-отгоре поръсваме с настърган на ситно кашкавал.
Връщаме отново във фурната и печем само на горен реотан, докато кашкавалът придобие златист цвят.
И за да имат завършен вид, върху всеки мъфин поставяме листенце босилек.
Да ви е сладко!
Идеята за тях съм взела от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар