Обожавам комбинацията бисквитка с шоколад. А в комбинация с кафе е още по-голямо удоволствието. Правила съм ги много пъти по тази рецепта, но толкова бързо свършват, че все не стигат до снимка. Е, днес вече успях. Заповядайте. Насладете им се и вие!
Теди, благодаря ти за страхотната рецепта.
Необходими продукти:
/за около 40бр./
250г брашно
125г меко масло
90г бяла кристална захар
90г кафява захар
2 малки яйца
2 пак. ванилена захар
1 ч л бакпулвер
1/2 ч л сода
1/4 ч л сол
150г натурален шоколад
В пододящ съд разбиваме мекото масло с двата вида захар до пухкав крем. Прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбиваме до пълното му усвояване.
В друг съд смесваме сухите съставки - брашното с бакпулвера, содата и солта. Добавяме ги към маслената смес на две части. Разбъркваме до хомогенна смес. Най-накрая прибавям ванилената захар и нарязаният на малки парченца шоколад. Отново разбъркваме.
Покриваме сместа със свежо фолио и поставяме в хладилник за 24ч.
С помощта на лъжица вземаме от сместа и правим топчета. Нареждаме ги в тава, която е покрита с хартия за печене на разстояние.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до порозовяване.
Изваждаме и ги поставяме върху метална решетка, докато изстинат.
Да ви е сладко!
Рецептата съм взела от една прекрасна дама - Теди Атанасова и нейната прекрасна страничка във ФБ - "Сладко с Теди". Уникални вкусотии приготвя. Разгледайте и вие и със сигурност ще си изберете доста рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар