четвъртък, 22 януари 2015 г.

Канелени целувки

Отново с аромат на канела. Много лесни и толкова вкусни целувки, които свършват за секунди!

Необходими продукти:

2 белтъка
150г кристална захар
150г печени бадеми
2 ванилии
1 равна ч л канела

       Разбиваме на водна баня белтъците със захарта. Внимаваме да не заври водата, за да не станат печени белтъците. Трябва да стане гъст твърд сняг и всички кристалчета от захарта да се стопят. Толкова гъста и лъскава трябва да е сместа, че като обърнете съда да не помръдва.
       Добавяме с лъжица или бъркалка канелата, ванилиите и бадемите.
     Изсипваме от сместа с малка чаена лъжичка върху хартия за печене и поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна, която при поставянето на тавата вътре изключваме напълно и забравяме за сладките в следващите 2-3 часа.

      Да ви е сладко!

      Рецептата е взета от тук.






Няма коментари:

Публикуване на коментар