понеделник, 6 юли 2015 г.

Солени банички с царевично брашно


За тази рецепта благодаря на Марги Димитрова. Няколко пъти съм правила тези банички и винаги стават сполучливи.
Марги, много ти благодаря за споделената рецепта.


Необходими продукти:

500г кори за баница
4 яйца
1/2 ч ч олио
1 ч ч кисело мляко
1 каф. ч. царевично брашно
1 бакпулвер

400г сирене

И още: сусам или микс от семена
олио за намазване на тавата и за поръсване на баничките

              В купа разбиваме яйцата, добавяме олиото, киселото мляко и брашното с бакпулвера. Разбъркваме всичко много добре.
              В друг съд натрошаваме сиренето.

              Вземаме една кора, намазваме я леко и на тънък пласт с яйчената смес, отгоре слагаме втора кора - и нея намазваме с яйчената смес. Така процедираме докато станат четири кори една върху друга. Най-отгоре намазваме и четвъртата кора с яйчената смес, поръсваме навсякъде с натрошено сирене и завиваме на руло. Поставяме в намазнена тава, като леко подвиваме краищата. Същото действие прилагаме и с останалите кори докато свършат - по 4 на брой за едно навиване.
              Така наредената сурова баница нарязваме с остър нож на парчета, помазваме с олио и поръсваме със сусам, или както аз направих с микс от семена.
              Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути или докато придобият приятен златист цвят.
















             

               Пробвах да ги направя и в друга форма. Вземам една кора, намазвам я с яйчената смес, поръсвам с натрошено сирене и завивам на руло. Така навитото руло завивам на розичка, като се стремим да подпъхнем краищата.
               Остана от сместа и сложих по малко в средата на всяка розичка и поръсих с микс от семена. Печем до приятен златист цвят.

               Да ви е сладко!







6 коментара:

  1. а корите койте сте ползвали какви са ?

    ОтговорИзтриване
  2. Тези банички са много вкусни.Правила съм ги преди повече от 2 години.Стават плътни и хрупкави!Благодаря ,че ми припомнихте за тях!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря, Цвети. На мен също много ми допадат тези банички.
      Поздрави!

      Изтриване
  3. За пръв път чувам да се слага царевично брашно.

    ОтговорИзтриване
  4. Хареса ми рецептата но.....Къде се слага това царевично брашно....във рецептата Ви не сте обяснили....моля да поправите

    ОтговорИзтриване