сряда, 10 юни 2015 г.

Пълнени картофи


Необходими продукти:

4бр. средно големи картофа
125г крема сирене
1 яйце
100г колбас
магданоз, пресен лук,
копър
1 с л черни маслини без костилка
1-2 скилидки чесън
1 с л горчица
сол и черен пипер на вкус

кашкавал за поръсване
масло

            Измиваме много добре картофите, както са с корите. Сваряваме ги. Разрязваме ги на две и ги издълбаваме с помощта на лъжичка.
            В подходящ съд смесваме яйцето с крема сиренето и горчицата. Прибавяме и останалите продукти, които са нарязани на ситно. Сърцевината на картофите я намачкваме с вилица и я овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Прибавяме я към останалата смес.
            Пълним картофите със сместа и ги нареждаме в подходяща тава.
            Върху картофите слагаме по парченце масло.
            Запичаме в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути.
            Поръсваме с настърган на ситно кашкавал и отново връщаме във фурната до златист цвят.
           Сервираме топли. Може да ги поръсите със ситно нарязан пресен лук.

            Да ви е сладко!











3 коментара:

  1. Уникално вкусни пантофки,ще ги опитаме непременно,Нели!Благодаря за идеята и поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет, Роси. Наистина са много вкусни. Благодаря за доверието.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглеждат страхотно, пък и стават за гарнитура.Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване