понеделник, 19 януари 2015 г.

Картофи по селски



За тази рецепта отново изказвам благодарности на Ели Димитрова, че ги сподели в нейния блог. Направих само една корекция. Не обичам люто и затова съм го изключила от съставките. Невероятно вкусни, крехки и на вид изглеждат като по заведенията. Опитайте ги и вие!

Необходими продукти:

1 кг картофи
1 ч л чесън на прах
1 ч л сол
1 ч л сладък червен пипер
1 ч л къри
40г галета
олио


        Картофите варим в подсолена вода за около 15-20 минути. Отцеждаме ги  и ги подсушаваме. В купа смесваме сухите съставки.
        Картофите се нарязват по дължина и се намазняват. Овалват се в сухите съставки и се слагат в тава, покрита с хартия за печене.
         Пекат се около 25 минути на 180 градуса или до готовност.
    Сервираме ги с млечно-чеснов сос (приготвен от равни количества майонеза и кисело мляко и добавяме счукан чесън), майонеза или кетчуп. Изборът е Ваш.
   
       Да ви е сладко!

       Рецептата взех от тук.




1 коментар: