вторник, 17 март 2015 г.

Яхния с грах, картофи и моркови




Необходими продукти:

1 глава стар лук
1 средно голям морков
2 средно големи картофа
400г стерилизиран грах (един буркан)
 1-2 скилидки чесън
5 с л доматен сок
1 ч л червен пипер
около 2 ч ч гореща вода
1 с л брашно
30-40мл растителна мазнина

         Лукът и моркова се нарязват на ситно. Картофите се нарязват на не големи кубчета.
         В подходяща тенджера загряваме мазнината. В нея задушаваме лука и моркова. Добавяме доматения сок. Оставяме да се задушат, докато поизври водата.
         Добавяме картофите, отцеден от водата грах, нарязаните на ситно скилидки чесън и една лъжичка червен пипер. Разбъркваме всичко много добре и заливаме с гореща вода, колкото да покрие самите продукти. Добавяме сол на вкус и оставяме да къкри на слаб огън около 30 минути или до готовност на картофите. Ако ястието не се е сгъстило, добавяме брашното, размито с малко вода. Оставяме да покъкри още 5-10 минути.
        Сервираме ястието топло, поръсено с магданоз. Ако имате и пресен чесън ще бъде още по-вкусно.

        Да ви е сладко!








Няма коментари:

Публикуване на коментар