неделя, 29 март 2015 г.

Кашкавал на фурна


Необходими продукти: 

300г кашкавал
100г краве сирене
4 яйца 
2 ч ч кисело мляко
120г брашно
чубрица
черен пипер
масло

            Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Сиренето се натрошава. Объркваме всичко. Добавяме брашното и отново разбъркваме.
            В отделен съд разбиваме яйцата и киселото мляко. Смесваме двете смеси и разбъркваме много внимателно. Подправяме с черен пипер и чубрица и отново разбъркваме.
           Намазваме малка тавичка с масло и поръсваме леко с брашно. Изсипваме цялата смес.
          Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Аз първо си го пекох на долен реотан, а вече към края последните 10 минути включих на горен реотан, за да се получи хубава златиста коричка.
          Сервираме топъл със свежа зелена салата или салата по избор.

          Да ви е сладко!








2 коментара:

  1. Все гледам тази рецепта в нета, но имам един въпрос -Кашкавала не се ли втвърдява като изстине?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Aura. Той е смесен и със сирене, яйца, кисело мляко. Не се втърдява. А и когато започнете да го хапвате няма да остане кой знае колко за после. Поздрави.

    ОтговорИзтриване