четвъртък, 30 април 2015 г.

Хрупкави патладжанени рулца на фурна




Йоли си е Йоли. Каквото и да кажа ще бъде малко. Много се радвам, че отново се доверих на нейна рецепта. Останах очарована от нейните хрупкави патладжанени рулца на фурна. 
Йоли, благодаря ти!


Необходими продукти:
(8-9бр. рулца)

1бр. патладжан
резени шунка
бяло сирене
босилек
чесън

За панировката:

брашно
яйце
смлени пресни хлебни трохи/галета

настърган кашкавал/пармезан

           Нарязваме патладжана на тънки филийки, посоляваме ги, наливаме студено вода и ги оставяме да си пуснат горчивината. След около 15 минути ги отцеждаме, измиваме отново под студена вода и подсушаваме. Намазваме всяка филийка от двете страни с олио. Поставяме ги в тава, покрита с хартия за печене и запичаме в силна фурна за около 15-20 минути.
          Върху всяка филийка слагаме резен шунка, нарязан на ситно босилек, малко чесън, който е ситно нарязан и отгоре натрошено сирене. Завиваме на стегнато руло и посоляваме. Аз забравих да ги посоля, но това направих най-накрая - върху всички рулца, наредени в тавата, поръсих малко сол.
          Панираме всяко руло в брашно, топваме в разбито яйце и накрая в хлебните трохи, смесени с пармезан/настърган кашкавал. Аз лично използвах хлебни трохи, които смлях от домашен хляб и смесих с малко пармезан.
          Поставяме рулцата в тава, покрита с хартия за печене и ги напръскваме леко с олио. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до порозовяване.
          Сервираме рулцата с доматен сос и поръсени със ситно нарязан магданоз.

          Не мога да ви опиша миризмата, която се носеше у дома. А за вкуса.......Просто трябва да опитате и Вие......

         Да ви е сладко!








Няма коментари:

Публикуване на коментар