вторник, 23 юни 2015 г.

Пай с вишни


Необходими продукти:

2 яйца
1 ч ч захар
1 ч ч кисело мляко
1/2 ч ч олио
2 ванилии
2 и 1/2 ч ч брашно
1 ч л бакпулвер

За гарниране:

вишни без костилки
пудра захар


              Разбиваме яйцата със захарта с телена бъркалка, но съвсем леко, колкото да се смесят продуктите. Добавяме и останалите продукти в тяхната последователност, като брашното е смесено с бакпулвера.
             Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена малка тавичка (може да използвате хартия за печене). Най-отгоре нареждаме вишните, без да ги натискаме в сместа.
             Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.
             След пълното му охлаждане се поръсва с пудра захар.

             Вишните може да се заменят с череши, малини, сини сливи, а също така и с плодове от компот, но трябва да са добре отцедени и подсушени.

             Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар