Необходими продукти:
300г охладено пилешко филе
30г царевично брашно
сол и черен пипер на вкус
около 3-4 с л сусам
1 ч л горчица
сока на половин лимон
1-2 с л растителна мазнина
За соса с горчица:
1-2 с л майонеза
1-2 ч л горчица
1 ч л кетчуп
няколко капки лимонов сок
Посочените продукти са ориентировъчни и всичко зависи от количеството на пилешкото месо.
Нарязваме пилешкото филе на хапки или жулиени. Поставяме ги в подходящ съд, овкусяваме ги със сол и черен пипер на вкус, добавяме горчицата и лимоновия сок и хубаво ги разбъркваме. Оставяме съда в хладилник за около 30 минути.
В дълбока чиния смесваме брашното със сусама и в него овалваме всяка хапка пилешко месо.
Покриваме тавичка с хартия за печене и нареждаме пилешките хапки. Поръсваме ги на тънка струя с мазнината.
Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 20 минути или до готовност.
За соса - смесваме всички съставки и ги разбъркваме до хомогенна смес.
Сервираме пилешките хапки топли със соса с горчица и резени лимон.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар