вторник, 7 юли 2015 г.

Кашкавалки


Отново хиляди благодарности на Йоли.

Необходими продукти:
(за 8 броя)

2 яйца
250мл прясно мляко
2 с л стопено масло
220г брашно
1/2 ч л сол
100г кашкавал
1 с л пресни подправки или 1 ч л сухи - босилек, риган и др.

              В купа разбиваме яйцата с миксер. Прибавяме млякото и маслото, солта и брашното и разбиваме до гладка констистенция. Накрая добавяме настъргания на едро ренде кашкавал и подправките. Оставяме сместа в хладилник за половин час.

             Загряваме фурната на 180 градуса и слагаме формата за мъфини, за да се стопли. Във всяка форма слагаме хартиена чашка и сипваме от охладената смес, като пълним до горе.
             Печем до бухване и до получаване на златист цвят.

             Да ви е сладко!




















7 коментара:

  1. набухватели няма ли бакпулвер или сода

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, не се слага набухвател. При печене сами набухват. Опитайте ги и ще останете много доволни.

    ОтговорИзтриване
  3. Много течно ми стана тестото., а спазих точно рецептата.
    Така ли трябва да бъде?

    ОтговорИзтриване
  4. Teстото наистина е рядко ,но стават много хубави,пухкави.Благодаря за рецептата.У нас ще се правят често,защото е лесно и вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, сами се надигат при печене и са много ароматни.

      Изтриване
    2. По принцип формите са за 12 мъфини , другите 4 какво да ги правим

      Изтриване
  5. Забърквате доза и половина 😊

    ОтговорИзтриване