понеделник, 16 ноември 2015 г.

Медни дантелени сладки


Медът е незаменима храна в ежедневното меню на човек. И това се дължи най-вече на забележителния му състав - витамини от групата А, В, С, К, Е, органични киселини, ензимите инвертаза, липаза и много химични елементи, които се срещат в кръвта в съвсем малки количества.
Полезно е да се консумира мед, но в определени количества - до 100г на ден.
Предлагам Ви една семпла рецепта, която се прави много бързо. Може да ви спаси дори и при неочаквани гости.

Необходими продукти:

2 с л меко масло
1 с л кафява захар
1 и 1/2 с л мед
2 с л брашно
щипка сол
щипка канела - по желание

             В подходящ съд смесваме маслото, захарта и меда. Добавяме брашното, щипката сол и канелата (по желание).
            Слагаме хартия за печене в подходяща тава (по възможност да е по-голяма).
            Сипваме по половин супена лъжица от сместа на разстояние около 3см, защото самите сладки се разливат доста при печене.


            Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 5-6 минути или докато покафенеят краищата им.
            Изваждаме и леко охлаждаме. С подходящ прибор може да прехвърлите всяка сладка върху дебела точилка - така ще придобият по-интересна форма. Оставете ги да се охладят върху нея.

            Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар