събота, 7 ноември 2015 г.

Сладкиш с бишкоти, маскарпоне и Дулсе де Лече


На тази дата с моята половинка имаме годишнина. По този повод реших да направя един сладкиш, който се прави много бързо, лесен е и е много, много вкусен.

Необходими продукти:

2 опаковки бишкоти "Савоярди"
500г Маскарпоне
200мл течна сладкарска сметана
100г стафиди
прясно мляко за потапяне на бишкотите
горчиво какао за поръсване

              В подходяща купа разбиваме течната сметана, която трябва да е престояла в хладилник поне 5 часа, за да е много добре охладена. Към нея прибавяме на части сиренето "Маскарпоне". А най-накрая добавяме и Карамеленото кондензирано мляко. Аз имах от предния ден домашно приготвено.
             В подходяща тавичка или както аз използвах съд от йенско стъкло започваме да редим бишкоти. Всяка бишкота я потапяме в прясно мляко, но много за кратко. Редим един ред. Разпределяме част от крема, слагаме част и от стафидите. После отново ред бишкоти, ред крем и така докато свършат продуктите. Най-отгоре завършваме с ред крем. 
            Поръсваме с горчиво какао и прибираме в хладилник.
            Сервираме сладкиша нарязан на квадрати и украсен с плодове по избор.


            Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар