Необходими продукти:
3бр. цели филийки стар хляб
2 яйца
3 с л прясно мляко
1 с л брашно
1 ч л бакпулвер
1/2 ч ч настърган на ситно кашкавал
сол и черен пипер на вкус
растителна мазнина за пържене
В подходящ съд разбиваме яйцата, прибавяме прясното мляко, брашното с бакпулвера и разбъркваме. Добавяме настъргания на ситно кашкавал, овкусяваме със сол и черен пипер и отново разбъркваме.
Разрязваме всяка филийка на две и всяка половинка потапяме в сместа.
Покриваме дъното на тефлонов тиган с мазнина и сгорещяваме.
Пържим филийките и от двете страни до приятен златист цвят. Изваждаме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднасяме топли с кисело мляко.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар