4бр. средно големи картофа
125г крема сирене
1 яйце
100г колбас
магданоз, пресен лук,
копър
1 с л черни маслини без костилка
1-2 скилидки чесън
1 с л горчица
сол и черен пипер на вкус
кашкавал за поръсване
масло
Измиваме много добре картофите, както са с корите. Сваряваме ги. Разрязваме ги на две и ги издълбаваме с помощта на лъжичка.
В подходящ съд смесваме яйцето с крема сиренето и горчицата. Прибавяме и останалите продукти, които са нарязани на ситно. Сърцевината на картофите я намачкваме с вилица и я овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Прибавяме я към останалата смес.
Пълним картофите със сместа и ги нареждаме в подходяща тава.
Върху картофите слагаме по парченце масло.
Запичаме в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути.
Поръсваме с настърган на ситно кашкавал и отново връщаме във фурната до златист цвят.
Сервираме топли. Може да ги поръсите със ситно нарязан пресен лук.
Да ви е сладко!
Уникално вкусни пантофки,ще ги опитаме непременно,Нели!Благодаря за идеята и поздрави!
ОтговорИзтриванеПривет, Роси. Наистина са много вкусни. Благодаря за доверието.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Изглеждат страхотно, пък и стават за гарнитура.Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриване