Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

четвъртък, 24 март 2016 г.

Спаначено руло


Реших да приготвя това спаначено руло, отново подтикната от инициативата на Olympus да стана посланик на кампанията "Малката черна престилка". Нека да вдъхновим и другите жени да изпитват удоволствие от готвенето у дома и да го правят с любов.


Необходими продукти:

500г пресен спанак
щипка индийско орехче
2 скилидки чесън
няколко връхчета пресен копър 
4 белтъка
2 с л брашно
сол на вкус

За пълнежа:

100-150г шунка

            Почистваме спанака, измиваме го под течаща студена вода. Варим го за две минути във вряща вода, после го прехвърляме в купа със студена вода. Така спираме процеса на варене на спанака. Оставяме да се отцеди добре и да се охлади.
            В дълбок съд поставяме добре отцедения спанак, чесъна и копъра. Пасираме. Овкусяваме със сол на вкус и добавяме индийското орехче.
            В сух съд разбиваме белтъците на сняг. 
            Към разбитата спаначена смес прибавяме на части белтъците, като ги редуваме с брашното.
            Покриваме голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Изсипваме сместа и заравняваме, като се стремим да оформим правоъгълник.
            Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути. Изваждаме от фурната, оставяме да се охлади и завиваме заедно с хартията на руло.

            За плънката - смесваме изварата с млякото. В началото прибавяйте по малко мляко, докато получите смес за намазване.
Нарязваме шунката на тънки резени.

            Развиваме рулото, намазваме го с изварената смес и нареждаме резените шунка. Навиваме на руло. Завиваме го в алуминиево фолио и съхраняваме в хладилник.





            Сервираме нарязано на тънки филийки и добре охладено.

            Да ви е сладко!
























1 коментар: