петък, 19 май 2017 г.

Ягодова панакота


Необходими продукти:

250г пресни ягоди
4-5 с л захар
250г кисело мляко
2 с л лимонов сок
1 пак. желатин (10г)

               В подходящ съд слагаме желатина и му добавяме 6 с л студена вода. Оставяме го настрани, за да набъбне. Слагаме купичката с желатина на водна баня докато се разтопи.
               В блендер разбиваме ягодите с киселото мляко, захарта и лимоновия сок. Към млечната смес прибавяме охладения желатин и разбъркваме много добре. Разпределяме в купички и ги прибираме в хладилник. Така престояват минимум 4-5 часа, а най-добре цяла вечер.
              След като сместа е стегнала обръщаме в десертна чинийка и гарнираме с ягоди.

              Да ви е сладко! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар