вторник, 20 юни 2017 г.

Брауни с крема сирене и малини



Необходими продукти:

100г брашно
1/4 ч л сол
1/2 ч л бакпулвер
1/4 ч л сода бикарбонат
180г натурален шоколад (60-70% какао)
110г краве масло
100г бяла кристална захар
50г кафява захар
1 ч л ванилова захар
2 яйца
1 белтък

За слоя със сирене:

250г крема сирене
60г бяла кристална захар
1 жълтък

Още:

100г пресни малини 

Продуктите трябва да са със стайна температура.

             Първо си приготвяме сместа със сирене. В подходящ съд разбиваме с миксер крема сиренето със захарта, добавяме и жълтъка и продължаваме да разбиваме до хомогенна смес. Оставяме настрани.
            Начупваме шоколада на малки парченца и нарязваме маслото на малки кубчета. Поставяме ги в подходящ съд и ги разтопяваме на водна баня. Водата в другия съд не трябва да завира и при шоколада не трябва да попада вода.
           Към шоколадовата смес добавяме двата вида захар и лъжичката ванилова захар, разбъркваме и оставяме настрани за около 10 минути, за да се охлади сместа. В това време си пресяваме брашното със солта, содата и бакпулвера.
            Към шоколадовата смес прибавяме двете яйца и белтъка и разбъркваме. На части добавяме брашното и разбъркваме до хомогенна смес.
            Тавичка с приблизителни размери 24/24см покриваме с хартия за печене. Изсипваме половината шоколадова смес, отгоре сиренената смес и най-отгоре изсипваме останалата шоколадова смес. С помощта на дървен шиш или друг подходящ уред започваме да правим въртеливи движения, нагоре - надолу и настрани, докато получим мраморен ефект.


            Най-отгоре нареждаме малините и ги притискаме надолу, за да потънат в сместа.


            Печем в загрята на 150 градуса фурна за около 40-50 минути, или докато клечка забодена във вътрешността извадим с няколко влажни трохи.
           Изваждаме и охлаждаме много добре. Нарязваме на квадрати и сервираме.

           Да ви е сладко!

















                                                  Рецептата съм взела от ТУК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар