Необходими продукти:
(за около 22-24бр.)
1 средно голяма тиквичка
2 моркова
2 скилидки чесън
4-5 с л галета /или брашно/
2 яйца
пресен зелен лук
За пържене:
растителна мазнина
За сервиране:
заквасена сметана, кисело мляко или чеснов сос
Настъргваме тиквичката на едро ренде. Посоляваме я и я оставяме за 10 минути. Изцеждаме я с две ръце много добре, докато премахнем цялата вода.
В друг подходящ съд настъргваме морковите на ситно ренде, към тях добавяме отцедената тиквичка, пресования чесън и нарязан на ситно пресен лук. Счукваме двете яйца и разбъркваме. Прибяваме галета или брашно и отново разбъркваме.
В тефлонов тиган сгорещяваме мазнина на средна температура. С помощта на лъжица вземаме от сместа и поставяме в тигана. Притискаме добре, за да получим тънки хапки и пържим от двете страни до златист цвят.
Изваждаме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервираме зеленчуковите хапки топли със заквасена сметана, кисело мляко или както аз предпочитам с млечно-чеснов сос.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар