петък, 20 март 2020 г.

Облачни хлебчета



 Скоро попаднах на тази рецепта в блога на Люси и си казах, че при първа възможност ще ги направя. Ето - и този момент дойде. Стоим си у дома, пазим се и за да не пълнеем си похапваме от тези диетични хлебчета. Дъщеря ми също беше очарована, че може да похапва - както тя се изрази - хамбургер. Опитайте ги и вие, ако все още не сте го направили.
Люси, благодаря ти за страхотната рецепта.


Необходими продукти:

3 яйца
3 с л крема сирене
1/2 с л бакпулвер
щипка сол

         Първо започваме с разделяне на белтъци от жълтъци. Към жълтъците прибавяме крема сиренето и с телена бъркалка разбъркваме до хомогенна смес. В друг съд разбиваме белтъците с щипката сол. Разбиваме с миксер на бързи обороти докато станат на сняг и прибавяме бакпулвера. Към разбитите белтъци започваме по малко да прибавяме и жълтъците. Разбъркваме внимателно, за да не спадне въздушността и се стараем сместа да остане максимално пухкава.


         С помощта на лъжица вземаме от сместа и поставяме в тава, която сме покрили с хартия за печене. При мен излязоха 9 на брой. Нека да има разстояние между тях, защото леко се разливат при печене.



      












         
       
         Печем в предварително загрята на 160 градуса фурна с вентилатор, до леко зачервяване. Като по време на печене не отваряте фурната.
        Изваждаме и охлаждаме.
        Може да си ги запазите за 2-3 дни, като ги съхранявате в найлонов плик, но ви гарантирам, че няма да ви се наложи. Страхотни са, супер вкусни и най-важното е, че са диетични.
        Идеални за закуска, както и по всяко време.

        Да ви е сладко! 










Няма коментари:

Публикуване на коментар