петък, 16 януари 2015 г.

Бисквитена торта "Рафаело"

Рецептата за тази невероятна торта ми я даде една жена в кулинарна група във Фейсбук. Комбинацията от кокос, маскарпоне и бисквити е уникална. Опитайте я и вие!

Необходими продукти: 

3 пак. об. бисквити Роден край - 300г
1 консерва кокосово мляко
3бр. бял шоколад
1 кутия маскарпоне
80г кокосови стърготини
200мл подсладена сладкарска сметана
2 с л масло
пудра захар

           Шоколадите се начупват на парченца и заедно с маслото се разтопяват на водна баня. Сместа се оставя да се охлади, след което постепенно се смесва с разбитата вече сметана. След като сместа се хомогенизира се добавя постепенно и маскарпонето. Добавят се 3-4 с л кокосови стърготини и пудра захар според вкуса (4 с л). Бисквитите се потапят в подсладеното с 3-4 с л захар кокосово мляко.
          Подреждат се ред бисквити, ред крем в правоъгълна тавичка или кръгла форма за торта. Най-отгоре се завършва с крем и се поръсва с кокосови стърготини.
          Да ви е сладко!



















2 коментара:

  1. Тази торта определено ще я пробвам 😉
    Опитах друга,която се върти из интернет пространството,но крема и е с доста масло и за моя вкус стана мазничка.Тази е без масло и ми изглежда доста по-вкусна 😊
    Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Дани. Аз само веднъж съм я правила, но възнамерявам в най-скоро време отново да я направя, защото имам повод. Много се радвам, че си се спряла точно на тази торта. Прекрасна е!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване