Необходими продукти:
5 средно големи картофа
150г сирене
2 яйца
колбас, черен пипер,
чубрица, галета
150г сирене
2 яйца
колбас, черен пипер,
чубрица, галета
Картофите обелваме, измиваме и настъргваме на ренде. След това ги изстискваме с ръце, за да се отцеди водата им. 150г сирене се натрошава и се прибавя към картофите.
2 яйца се разбиват и се добавят към картофената смес. Слагат се чубрица, черен пипер и галета, толкова че да стане гъсто тесто. Разбърква се добре, след това се добавя и нарязан колбас. Всичко се разбърква много добре. Сместа не трябва да е рядка. Ако е необходимо се добавя още галета. В сгорещено олио се слага от сместа, като се взема с лъжица и
съвсем леко се притиска, за да се оформи брамборака като малка палачинка.
Изпържваме и от двете страни. Вадят се върху кухненска хартия.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар