петък, 16 януари 2015 г.

Брамбораки

Брамборак е едно лесно за приготвяне ястие, което представлява нещо като малка картофена палачинка. Можем да го използваме за предястие, както и като гарнитура към някое основно ястие. Но отлично се съчетава със студена бира. Заповядайте и вие!

Необходими продукти: 

5 средно големи картофа
150г сирене
2 яйца
колбас, черен пипер,
чубрица, галета


            Картофите обелваме, измиваме и настъргваме на ренде.  След това ги изстискваме с ръце, за да се отцеди водата им. 150г сирене се натрошава и се прибавя към картофите.
2 яйца се разбиват и се добавят към картофената смес. Слагат се чубрица, черен пипер и галета, толкова че да стане гъсто тесто. Разбърква се добре, след това се добавя и нарязан колбас. Всичко се разбърква много добре. Сместа не трябва да е рядка. Ако е необходимо се добавя още галета. В сгорещено олио се слага от сместа, като се взема с лъжица и
съвсем леко се притиска, за да се оформи брамборака като малка палачинка.  

           Изпържваме и от двете страни. Вадят се върху кухненска хартия.                    
           Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар