събота, 17 януари 2015 г.

Бисквитена торта с крем "Шантили"

Необходими продукти: 

3 жълтъка
600мл прясно мляко
80г брашно
125г захар
3-4 ванилии
250 мл течна сметана
Ако не е сладка 2 с л пудра захар
и 1 ванилия

            Разбиваме крема на ръка с телена бъркалка.
            В тенджерата, в която ще се вари крема слагаме захарта и жълтъците. Разбиваме
ги с бъркалка. Слагаме брашното и ванилиите. В бъркалката ще се събере сместа, която е като тесто, почистваме я. Постепенно започваме да добавяме прясното мляко. Слагаме млякото и ръзбъркваме, така ще се разтопят захарта и брашното. Накрая когато сме сложили цялото мляко и сме  разбъркали добре преместваме тенджерата на котлона. Продължаваме да бъркаме, така няма да има бучки и да загори.
           Когато крема се сгъсти го махаме от котлона. Оставяме го да се охлади идеално. Когато е охладен може да започнем да разбиваме сметаната. Трябва да е студена. Слагаме 1 ванилия и 2 с л пудра захар ако не е сладка и я разбиваме с миксер. Слагаме разбитата на сняг сметана в крема. С много внимателни движения разбъркваме крема и сметаната.
Може да се използват и бишкоти, потопени в компот и се реди ред бисквити (бишкоти), ред крем и се завършва с крем. Украсата е по желание.
        
          Да ви е сладко!

         Рецептата е от тук.



2 коментара:

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ...ВСИЧКО Е МНОГО КРАСИВО И СТИЛНО,ИСТИНСКА РАДОСТ ЗА ОКОТО.РАДВАМ СЕ,ЧЕ ИМА МЛАДИ ХОРА,КАТО ВАС КОИТО ДА СПОДЕЛЯТ КУЛИНАРНИТЕ СИ ТВОРЕНИЯ.УСПЕХ И ЗАНАПРЕД И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Мадлен. Много се радвам, че Ви харесват моите рецепти. Старая се всичко, което приготвям да е едновременно и вкусно, и да радва окото.
      Поздрави!

      Изтриване