неделя, 22 февруари 2015 г.

Баница със сирене


У дома се знае - Солените банички с царевично брашно на Марги и Баничките - Слънчогледи ги правя аз, а баница със сирене - прави моят мъж. Но последният път реших да пробвам по неговата рецепта. Той я приготвя с много яйца и сирене, затова и всяка хапка засища.

Необходими продукти:

1 пакет кори "Фамилия"
8 яйца
500г краве сирене
250г кисело мляко (половин голяма кофичка)
1/2 ч ч олио
50г масло


         Разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене и към тях прибавяме и киселото мляко. Разбъркваме цялата смес много добре.
     Намазваме с масло голяма кръгла тава. Слагаме първата кора и разстиламе навсякъде малко от плънката. Отгоре слагаме втората кора, която намазваме с олио. После третата кора, с плънка и така докато свършат корите. Редуваме плънка-олио-плънка-олио. Вече към края - може и на предпоследната кора слагаме нарязани парчета масло. Разпределяме си така плънката, че като свършат корите да имаме за едно намазване. Ако е останало олио го смесваме с плънката и разпределяме най-отгоре.
       Надупчваме баницата на няколко места с вилица и слагаме да се пече на средна скара в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-30 минути или до готовност.
      Вижте как изглежда след като я изкарах от фурната:


       След като извадим готовата баница я напръскваме с вода и покриваме с кърпа.
       Сервираме топла с кисело мляко.

      Да ви е сладко!





2 коментара:

  1. Чудна!
    За къде сме без баничката...ммм...апетитна! Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Aura, много ти благодаря. Наистина се получава една много вкусна баница, която засища. Поздрави!

      Изтриване