250г бяло сирене
250мл прясно мляко
2 жълтъка
1 цяло яйце
1 с л сладък червен пипер
брашно за твърдо тесто
За намазване:
2 жълтъка
ким или микс семена за поръсване
Настъргваме сиренето на ситно ренде и заедно с прясното мляко го разбиваме на крем. Добавяме двата жълтъка и цялото яйце, червения пипер и брашно, колкото поеме за твърдо тесто. Оставяме тестото да почива за два часа в хладилника.
Разточваме на кора с дебелина около 1/2см.
Нарязваме на пръчици или изрязваме с малка ликьорена чашка.
Нареждаме соленките в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с жълтък и ги поръсваме с ким или с микса семена.
Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 20 минути или до готовност.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар