Необходими продукти:
3 яйца (на стайна температура)
1 ч ч захар
1/2 ч ч олио
1 ч ч прясно мляко
2 ч ч брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
10бр. кайсии
малко бяла кристална захар
пудра захар за поръсване на сладкиша
1 ч ч е с вместимост 200мл
В подходящ съд разбиваме с миксер яйцата със захарта, докато сместа побелее. Прибавяме последователно олиото, прясното мляко и продължаваме разбиването. Добавяме и брашното, смесено с бакпулвера, като добавянето става на части. Накрая слагаме и ванилията.
Тавичката, която използвах е с приблизителни размери 18/25, но вие може да използвате както правоъгълна, така и кръгла тавичка с приблизителни размери. Застиламе тавата с хартия за печене (друг вариант е да я намазните и набрашните). Изсипваме сместа.
Измиваме кайсиите, подсушаваме ги с кухненска хартия, разполовяваме ги и махаме костилките. В малка чинийка слагаме малко захар. Потапяме всяка половинка кайсия в захарта с разрязаното надолу. Така процедираме с всички кайсии. Подреждаме ги в сместа.
Печем в предварително загрята на 150-160 градуса фурна с вентилатор до суха клечка.
Изваждаме сладкиша и охлаждаме. Поръсваме с пудра захар и режем на квадрати.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар