За тестото:
3 яйца
140г меко масло
3/4 ч ч кафява захар
1 ч л канела
200г брашно
1 препълнена ч л бакпулвер
300-400г праскови
За сместа с крема сирене:
1 яйце
220г крема сирене (безсолна извара, Рикота или др.)
3 с л пудра захар
1 ванилия
В една купа разбиваме с миксер маслото и захарта, след това добавяме и яйцата, но едно по едно. Най-накрая прибавяме канелата и брашното с бакпулвера и отново разбиваме.
В друга купа разбиваме крема сиренето и захарта, добавяме ванилията и яйцето и разбъркваме до гладка смес.
Измиваме прасковите и ги нарязваме на тънки резени.
Покриваме с хартия за печене форма с диаметър 23см. Изсипваме половината от тестото, върху него на купчинки слагаме от сместа с крема сирене, нареждаме половината нарязани праскови, върху тях отново правим купчинки от сместа с крема сирене. Върху нея разпределяме и другата половина тесто. Най-отгоре нареждаме останалите праскови.
Печем в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около 40-45 минути или до суха клечка.
Оставяме сладкиша във формата за 5-10 минути, за да се поохлади и чак тогава го изваждаме.
Поръсваме с пудра захар и сервираме.
Да ви е сладко!
Рецептата е от тук.
Благодаря за споделната рецепта!
ОтговорИзтриванеНаправих сладкиша и се получи много добре, макар че използвах круши и ром, вместо праскови и ванилия.