Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

четвъртък, 30 юли 2015 г.

Галет с тиквички, сушени домати и сирене


Необходими продукти:

125г меко масло
1 яйце
1/2 ч л сол
1-2 щипки сух риган
около 200-230г брашно

За пълнежа:

1 средна тиквичка
4-5 сушени домата
100г бяло сирене

1-2 с л зехтин 
1 яйце

           Разбъркваме маслото, добавяме яйцето, солта, ригана и отново разбъркваме. На части добавяме брашното и омесваме тесто. Добавяйте брашно докато тестото стане меко и нелепнещо. Не е необходимо да се меси дълго време. Покриваме го с найлоново фолио и го прибираме в хладилник докато си направим плънката. По принцип масленото тесто трябва да се направи с ледено студено масло, да се претрие с брашното на трохи и се добавя вода. И тогава се омесва тесто. Но и аз предпочитам да работя с меко масло. Поне в този случай.
           Измиваме и нарязваме тиквичката на тънки колелца. Много за кратко ги запичаме на грил тиган без мазнина.
           Изваждаме масленото тесто от хладилника и го разточваме върху хартия за печене на тънка кръгла кора. В средата нареждаме тиквичките, стремим се да запазим свободно тесто по края към 3-4см. Кръгчетата тиквички застъпваме едно в друго, на места слагаме малки парченца сушени домати (аз използвах такива от буркан в зехтин) и отгоре натрошеното сирене. Поливаме леко на тънка струйка със зехтин.
          С помощта на хартията сгъваме свободното тесто, като на места леко с пръсти го прищипваме. 




           Намазваме получения борд с разбито яйце. С помощта на хартията прехвърляме галета във форма. Аз използвах форма с диаметър 23см.
          Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35мин или до готовност.

          Да ви е сладко!












         









            
                              Идеята съм взела от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар