Необходими продукти:
1 малка зелка
3-4 домата
1 глава стар лук
сол и черен пипер на вкус
1 ч л червен пипер
1 к л лимонена киселина (по желание)
4-5 с л олио
В мазнината запържваме ситно нарязания лук. След като добие златист цвят добавяме настърганите домати. Готвим така в продължение на 5-6 минути. Добавяме и нарязаното на тънки ивички зеле. (Тези, които предпочитат по-кисело може да добавят и лимонената киселина). От време на време разбъркваме докато омекне зелето. Добавяме червения пипер, сол и черен пипер на вкус и разбъркваме. Наливаме вода, колкото да покрие зелето и варим на тих огън докато ястието остане на мазнина.
Сервираме ястието топло със смлян черен пипер и скилидки чесън.
Да ви е сладко!
Вкусно,много вкусноооооо!
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден,Нели:)!
Привет, Миленка. Наистина е много леко и вкусно ястие. Нали е лято?
ИзтриванеСърдечни поздрави!