Необходими продукти:
400мл пълномаслена сметана 35%
2-3 с л с връх мед
10г желатин
300г пъпеш
Накисваме желатина с 4-5 супени лъжици студена вода и го оставяме да набъбне за 10 минути.
Загряваме сметаната с меда до кипене.
Пасираме пъпеша до гладка констистенция.
Отнемаме сметаната от огъня, прибавяме набъбналия желатин и разбъркваме.
Оставяме да се охлади до стайна температура.
След охлаждане прибавяме пасирания пъпеш и отново разбъркваме.
Разпределяме по купички или чаши и прибираме в хладилник за минимум 4-5 часа.
Да ви е сладко!
Рецептата съм взела от тук.
Звучи страхотно, благодаря за рецептата. Утре ще приготвя десерта
ОтговорИзтриванеЛюбомира, и аз ти благодаря за доверието. Няма да съжаляваш. Десертът е много свеж.
ИзтриванеСърдечни поздрави!