Необходими продукти:
около 500г картофи
100мл прясно мляко
50г масло
сол и черен пипер на вкус
Обелваме картофите и ги слагаме да се сварят в подсолена вода. По принцип трябва да се варят необелени, за да им се запазят полезните вещества, но аз за да си спестя беленето на врели картофи, първо ги беля, разрязвам на две и ги слагам да се варят. После намачкването е много по-лесно.
Отцеждаме сварените картофи. Прибавяме маслото към все още горещите картофи и намачкваме с преса или с вилица.
Прясното мляко трябва да е топло. Добавяме го на тънка струйка към картофите и много добре разбъркваме. Това правим на ръка, не използваме миксер или пасатор.
Най-накрая овкусяваме със сол и черен пипер.
Ето по този начин получихме най-пухкавото и фантастично картофено пюре. Може да го използваме за гарнитура на месо, риба, колбаси и др.
Да ви е сладко!
Предлагам Ви засега три варианта за оформяне на картофено пюре, разбира се има и още, но когато имам свободно време ще показвам още.
Първи начин - като плитка
Втори начин - на розички
Трети начин - кръгла плочка с ринг
Чудесна идея!
ОтговорИзтриванеТанче, благодаря ти. Пробвай и ти.
ОтговорИзтриване