понеделник, 17 август 2015 г.

Свински език пане


Необходими продукти:

2бр. свински език
сол 
растителна мазнина

За панировката:

1 яйце
галета (или брашно)

          Измиваме езиците под течаща вода и ги сваряваме в подсолена вода. Аз използвах тенджера под налягане, където варенето е по-кратко. Отне ми около 40 минути.
         Изваждаме сварените езици и ги обелваме с помощта на нож.
         Нарязваме ги на тънки филийки с ширина около 1см.
         В подходящ съд разбиваме яйцето и добавяме малко сол.
         Потапяме всяко парче в разбито яйце, а после и в галета. Аз завърших с галета, но някой ако иска може да завърши с яйце - така панировката обаче ще стане по-дебела.
         Пържим в сгорещена мазнина и от двете страни до зачервяване. Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

         Да ви е сладко!













Няма коментари:

Публикуване на коментар