Необходими продукти:
2бр. свински език
сол
растителна мазнина
За панировката:
1 яйце
галета (или брашно)
Измиваме езиците под течаща вода и ги сваряваме в подсолена вода. Аз използвах тенджера под налягане, където варенето е по-кратко. Отне ми около 40 минути.
Изваждаме сварените езици и ги обелваме с помощта на нож.
Нарязваме ги на тънки филийки с ширина около 1см.
В подходящ съд разбиваме яйцето и добавяме малко сол.
Потапяме всяко парче в разбито яйце, а после и в галета. Аз завърших с галета, но някой ако иска може да завърши с яйце - така панировката обаче ще стане по-дебела.
Пържим в сгорещена мазнина и от двете страни до зачервяване. Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар