Необходими продукти:
500-600г филе от акула
сол на вкус
лимонов сок
растителна мазнина
Нарязваме филето на шайби с ширина около 1,5-2см. Леко ги посоляваме и добавяме изцеден лимонов сок. Прибираме в хладилник за около 1час.
Сгорещяваме растителната мазнина в тефлонов тиган. Пържим всяка шайба до зачервяване и от двете страни. Не съм използвала дори брашно за овалване, защото моят съпруг така предпочита. А още по-малко тежки панировки.
Изваждаме готовите филета върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Когато хапваме риба много обичам гарнитурата да e картофи - няма значение дали сварени на картофена салата, или пържени.
С това филе реших да изпържа картофи. Комбинацията беше страхотна.
Поднасяме филето от акула топло с гарнитура пържени картофи и резени лимон.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар