сряда, 2 септември 2015 г.

"Орео" трюфели


Необходими продукти:
(18-20бр.)


154г бисквити Орео (1 опаковка)
125г крема сирене
1/2 ч ч запечени орехи
2 с л ликьор (уиски)
1 с л натурално какао
1 с л пудра захар
100г млечен шоколад (или натурален)
30-40г бял шоколад
няколко капки олио

            В блендер смиламе бисквитите и орехите докато станат на трохи.
            В купа смесваме всички съставки без шоколада и разбъркваме до хомогенност. Сместа не трябва да бъде прекалено мека или суха. Поставяме купата в хладилник, за да се охлади.
           С помощта на малка лъжичка правим топчета с големина на малък орех, нареждаме ги в подходящ съд и слагаме отново в хладилник за около 1-2 часа.
           Разтопяваме шоколада на водна баня. Аз добавям и няколко капки олио за повече лъскавина. Разбъркваме много добре.
           Потапяме всяка топка в шоколад (за целта може да си помогнем с клечка за зъби или друг прибор). Нареждаме ги върху хартия за печене. Готовите трюфели може да се поръсят с трохи от бисквитите, да се овалят в кокосови стърготини, какао или в смлени ядки.
          Аз малко си поиграх и направих в различни форми. Вечерта направих от цялата смес топчета, прибрах ги в хладилник, а сутринта от някои топчета направих на сърце, на квадрат. Слагам един бонбон на върха на вилица и с помощта на лъжица поливах от горе с шоколад. Изчаквам да се изтече излишното количество шоколад върху съда с разтопения шоколад и прехвърлям върху дъска, покрита с алуминиево фолио. Прибираме дъската в хладилник, за да стегнат бонбоните.
          В друг съд разтопявам на водна баня бял шоколад и правя ивички върху готовите бонбони. Отново прибираме в хладилник. А една малка част от белия шоколад оцветих в червено за червените ивички.
         Съхраняваме бонбоните в хладилник до консумация.

         Да ви е сладко!








Няма коментари:

Публикуване на коментар