А ето и аз как я правя:
Необходими продукти:
около 600-700г картофи
2 средно големи домата
1 морков
1 глава стар лук
2 с л брашно
сол на вкус
чубрица, червен пипер
черен пипер по желание
2-3 скилидки чесън по желание
магданоз
Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на по-дребни парчета.
Доматите настъргваме на ситно ренде, за да получим доматен сок.
Почистваме лука, измиваме го под студена течаща вода (така не лютял, но на мен винаги ми люти) и нарязваме на ситно.
Морковът измиваме и нарязваме на колелца или на по-дребни парченца. Аз имам готов замразен във фризера и така го използвам.
В сгорещената мазнина задушаваме лука и морковите. Прибавяме картофите и готвим 3-5 минути. Прибавяме доматения сок, брашното и разбъркваме. Подправяме със сол на вкус, червен пипер, чубрица и черен пипер по желание, също и нарязаните на дребно скилидки чесън. Добавяме около 2 ч ч вода топла вода (а не студена) или колкото искате да бъде като количество. Може по-малко, може и повече вода.
Оставяме да ври на слаб огън до готовност на картофите.
Сервираме ястието топло, поръсено с наситнен магданоз.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар