Вчера съвсем случайно попаднах на тези сладки и ето, че днес ги направих.
Меко казано са Божествени. Толкова е трудно да им устои човек.
Кате, много ти благодаря за споделената рецепта.
Необходими продукти:
(за около 22бр.)
1 ч ч брашно
1/3 ч ч натурално какао
щипка сол
80г меко масло
2/3 ч ч захар
1 яйчен жълтък
2 с л прясно мляко
1 ванилия
За овалване:
1 ч ч смлени орехи
1 белтък
За пълнежа:
20бр. бонбони карамел "Му"
6 с л прясно мляко
В малък съд смесваме брашното, какаото и солта и разбъркваме.
В друг съд разбиваме мекото масло със захарта до пухкав крем, добавяме жълтъка, ванилията и двете супени лъжици прясно мляко. Отново разбиваме. Към тях добавяме от сухата смес и разбъркваме до получаване на меко тесто. Изваждаме и върху набрашнена повърхност замесваме тесто. Покриваме с фолио и прибираме в хладилник за около половин час, за да стегне.
От тестото правим топчета с големина на малък орех. Овалваме всяко топче в разбит на сняг белтък, а после и в смлените орехи. Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене и във всяко топче правим вдлъбнатина с помощта на мерителна лъжица. Аз лично използвах такава.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна на средна скара за 12-15 минути. Изваждаме ги и отново с помощта на лъжицата дооформяме вдлъбнатините.
В подходящ съд сипваме прясното мляко и бонбоните. На много бавен огън разбъркваме постоянно до пълното разтапяне на бонбоните. С помощта на малка лъжичка слагаме от карамела във всяка вдлъбнатина.
Уверявам ви, че е много трудно да им се устои на тези сладки. Те са чудесно допълнение както за кафе, така и за чай.
Да ви е сладко!
Нямам прясно мляко в момента, с какво друго мога да разтопя бонбоните ? С краве масло или маргарин дали ще стане?
ОтговорИзтриванеМиленка, пробвайте с малко масло.
ИзтриванеКъде да намеря бонбони карамел "Му"?
ОтговорИзтриванев Била
ИзтриванеЗдравейте, аз също си ги купувам от магазин Била.
ИзтриванеПробвайте ги, уникални сладки са!
Моите защо се разтекоха?
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеПредполагам, че са се разтекли ако сте сложили по-малко количество брашно или сте ги пекли на по-ниски градуси.