вторник, 13 октомври 2015 г.

Есенна крем супа с тиква


Необходими продукти:

2 ч ч сурова тиква
3 средни картофа
1 стрък праз
2 с л масло
2 с л олио
индийско орехче на вкус
смлян кориандър на вкус
1 ч л куркума
сол и черен пипер на вкус

               Нарязваме тиквата и картофите на дребни парчета, а праза на ситно. Поставяме ги в подходяща тенджерка, сипваме олиото и прибавяме подправките. Заливаме с вода, колкото да покрие 2 см над зеленчуците. Варим до пълно омекване. Пасираме сместа до гладкост. Подправяме със сол и черен пипер и добавяме маслото. Разбъркваме много добре до стапяне на маслото. 
              Сервираме супата гореща. По желание може да добавите сурови тиквени семки.

              Да ви е сладко! 


2 коментара:

  1. колко масло? предварително разтопено ли е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Слави. Благодаря ти, че си забелязал грешката. Поправено е. Маслото е на стайна температура.
      Поздрави!

      Изтриване