сряда, 25 ноември 2015 г.

Родопска салата


Необходими продукти:

около 1/2кг картофи
краве сирене
3бр. сварени яйца
черни маслини без костилка
кисели краставички (прясна краставица през лятото)
пресен лук
магданоз
копър
3 с л майонеза
сол и черен пипер на вкус

              Сваряваме картофите и още топли ги намачкваме с вилица или с друг подходящ прибор. 
             Нарязваме маслините на ивички, а киселите краставички добре отцеждаме, за да не разводни салатата и ги настъргваме на ситно ренде или ги нарязваме на много малки кубчета.
            Нарязваме на ситно пресния лук, магданоза и копъра.
            В подходяща купа смесваме намачканите картофи, прибавяме настърганите на ситно ренде сирене и яйца, краставичките, лука, магданоза и копъра. Прибавяме майонезата, овкусяваме със сол и черен пипер и внимателно разбъркваме цялата салата.
            Сервираме на топки, аз си помогнах с лъжицата за сладолед, за да станат еднакви топки. Върху всяка топка настъргваме жълтък и сервираме с листенца магданоз.

            Да ви е сладко! 















                     

                                     Рецептата съм взела от тук.

2 коментара:

  1. Интересна родопска салата!Ще я опитам...Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Много добро изпълнение. А е "родопска" заради картофите и сиренето... Често се е правела с варени и настъргани картофи в миналото и натрошено сирене. Сетне се появяват разните ресторантски варианти под това име...

    ОтговорИзтриване