(за 3-4 порции -
зависи от големината на Вашите чаши)
8-12бр. бишкоти Савоярди
500г сирене Рикота
8 с л с връх пудра захар
1 с л Кафе ликьор
100мл гореща вода
2 ч л нес кафе
1 ч л бяла кристална захар
2 банана
натурално какао за поръсване
* Количествата, които съм написала са за около 4 чаши, но зависи от големината на Вашите чаши.
* Използвайте 2-3 бишкоти на чаша.
Към кафето и захарта наливаме горещата вода и разбъркваме. Оставяме настрани.
В подходящ съд разбиваме с миксер сиренето Рикота с пудрата захар. Добавяме и ликьора.
Нарязваме бананите на кръгчета.
Потапяме всяка бишкота в сиропа от кафе и подреждаме на дъното на десертна чаша.
От вътрешните страни на чашката подреждаме кръгчетата банан, върху бишкотите разпределяме от сиренената смес.
Най-отгоре поръсваме с какао.
Съхраняваме в хладилник преди сервиране.
Препоръчително е поне половин час десертът да е престоял в хладилник преди консумация.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар