Необходими продукти:
300-350г червено цвекло
200г натурален шоколад минимум 50% какао
100г масло
3 яйца
200г захар
100г брашно
1/2 пак. бакпулвер
25г натурално какао
1 прахче ванилия
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня. Внимавайте водата в съда да не завира. Разбъркваме до хомогенна смес.
В подходяща купа разбиваме с миксер яйцата със захарта. Прибавяме разтопения шоколад и маслото и разбъркваме.
В кухненски робот смиламе червеното цвекло. Ако нямате такъв робот - първо настържете цвеклото и после го пасирайте.
Към сместа добавяме цвеклото и отново разбъркваме. Най-накрая прибавяме и пресятото брашно с бакпулвера, ванилията и какаото. Разбъркваме със силиконова шпатула до хомогенна смес.
Изсипваме сместа в тавичка, която предварително сме покрили с хартия за печене. Тавичката, която аз използвах е с приблизителни размери 33/20см. Височината, която получих е напълно подходяща за такъв тип сладкиши.
Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до суха клечка.
Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади.
Нарязваме на квадрати и поднасяме.
Да ви е сладко!
Рецептата съм взела от ТУК.
Няма коментари:
Публикуване на коментар