Необходими продукти:
2бр. средно големи патладжана
2 скилидки чесън
2бр. средно големи домата
50-100г кашкавал /пармезан/
пресен босилек
сол и черен пипер на вкус
зехтин или олио за намазване
Нарязваме патладжаните на колелца, посоляваме ги и ги накисваме в студена вода, за да си пуснат горчивината.
Подсушаваме патладжаните, намазваме ги леко с мазнина и ги слагаме да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като се запекат от едната страна ги обръщаме, за да се запекат и от другата страна.
Доматите също нарязваме на колелца, скилидките чесън на ситно.
Върху изпечените патладжани разпределяме наситнения чесън, нарязаният на ситно босилек, най-отгоре разпределяме доматите, поръсваме със сол и черен пипер на вкус и отново връщаме във фурната за около 15-20 минути.
Поръсваме с настърган на ситно ренде кашкавал и запичаме отгоре, докато се разтопи кашкавала.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар