петък, 8 юли 2016 г.

Тиганички


Това е една от рецептите, които се предават от поколение на поколение. Преди моята баба ги правеше, а сега моята майка и аз им се наслаждаваме. Опитайте и нашата рецепта.

Необходими продукти:

1 яйце
1/2 к л сол
хлябна сода - на върха на лъжичка
100мл студена вода
около 1 ч ч брашно

растителна мазнина за пържене 

пудра захар за поръсване - по желание

             Разбиваме яйцето, добавяме солта и содата и разбъркваме.
             Прибавяме и водата на тънка струйка и отново разбъркваме.
             Най-накрая добавяме толкова брашно, че да се получи смес, която да е малко по-гъста от палачинковата смес.
             В тефлонов тиган сгорещяваме мазнината. Вземаме от сместа с лъжица и сипваме в загрятата мазнина. Пържим до готовност и от двете страни.
             Сервираме топли, по желание може да ги поръсите с пудра захар.

              Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар