Това е една от рецептите, които се предават от поколение на поколение. Преди моята баба ги правеше, а сега моята майка и аз им се наслаждаваме. Опитайте и нашата рецепта.
Необходими продукти:
1 яйце
1/2 к л сол
хлябна сода - на върха на лъжичка
100мл студена вода
около 1 ч ч брашно
растителна мазнина за пържене
пудра захар за поръсване - по желание
Разбиваме яйцето, добавяме солта и содата и разбъркваме.
Прибавяме и водата на тънка струйка и отново разбъркваме.
Най-накрая добавяме толкова брашно, че да се получи смес, която да е малко по-гъста от палачинковата смес.
В тефлонов тиган сгорещяваме мазнината. Вземаме от сместа с лъжица и сипваме в загрятата мазнина. Пържим до готовност и от двете страни.
Сервираме топли, по желание може да ги поръсите с пудра захар.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар