500г малки по големина картофки
3 скилидки чесън
1 с л нарязан магданоз
1 с л нарязан пресен копър
сол и черен пипер на вкус
2 с л зехтин
пармезан (по желание)
Сваряваме картофите в подсолена вода. След като изстинат ги обелваме и ги нареждаме в тава, която предварително сме покрили с хартия за печене. Притискаме ги леко с вилица, но внимаваме да не се разпаднат.
В подходящ съд счукваме чесъна с малко сол, добавяме зехтина, нярязаните на ситно магданоз и копър и разбъркваме. Получената смес разпределяме върху картофите. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Ако не ви се получи да притиснете картофите и ви се разпаднат, спокойно може да си ги разрежете на половинки и горната им част да ги намажете с чесновата смес.
Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна докато се зачервят (за около 15-20 минути). Изваждаме картофките от фурната, поръсваме ги с настърган пармезан и отново връщаме във фурната на горен реотан.
Сервираме ги топли.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар