неделя, 21 август 2016 г.

Хрупкави лучени кръгчета с кашкавал


Необходими продукти:

2 по-големи глави стар лук
около 50г кашкавал
сол и черен пипер на вкус

2 яйца
брашно
корнфлейкс

растителна мазнина за пържене

           Обелваме и изрязваме двата края на всяка глава лук. Измиваме я под течаща студена вода.
           Нарязваме лука на дебели кръгчета. Вземаме едно по-голямо и едно по-малко по големина кръгче и между тях слагаме тънки резени кашкавал.


           Поставяме ги в подходящ съд и ги слагаме във фризера за около 1 час.
           Приготвяме си три купички - в едната разбиваме яйцата и добавяме сол и черен пипер на вкус, във втората - брашно, и в третата - начупен на ситно корнфлейкс.
           Изваждаме лучените кръгчета от фризера. Потапяме всяко първо в брашно, после в яйце и накрая завършваме панировката с корнфлейкс.
           В подходяща тенджера загряваме мазнина, достатъчна за маслена баня. Пържим лъчените кръгчета и от двете страни до златисто. Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
           Сервираме топли. Лучените кръгчета са идеално мезе за студената Ви бира.

           Да ви е сладко!








2 коментара:

  1. Много красиви и вкусни лучени кръгчета. С изненада - супер с кашкавалче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Даниелка. Много ни се усладиха.
      Поздрави!

      Изтриване