сряда, 3 август 2016 г.

Пилешки хапки с чеснов сос


Необходими продукти:
(за 2 порции)

500г пилешко филе
брашно за овалване
50г масло
2 с л растителна мазнина
3-4 скилидки чесън
100мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус
червен пипер на вкус
магданоз и пресен босилек да поръсване

              Измиваме и подсушаваме пилешко месо. Нарязваме го на хапки с ширина около 2см. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Овалваме в брашно, като всяка хапка я изтупваме добре, за да падне излишното брашно. Прибираме в хладилник за около половин час, за да може брашното да поеме от влагата на месото.
              В подходящ дълбок тиган загряваме маслото и растителната мазнина. Запържваме хапките на умерена температура, докато придобият приятен златист цвят от всички страни. Прибавяме чесъна, който сме нарязали на ситно или на филийки и разбъркваме. Добавяме виното и нарязания на ситно босилек. Готвим на умерена температура до сгъстяване на соса. Може допълнително да посолим хапките.
             Сервираме пилешките хапки топли, поръсени със ситно нарязан магданоз.

             Да ви е сладко!
















                                                      Рецептата съм взела от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар