400г кори за баница
250г краве масло
5 яйца
300г кисело мляко
250г настърган кашкавал
1 ч л сол
В подходящ съд стопяваме маслото.
В друг съд разбиваме яйцата, добавяме киселото мляко и солта и разбъркваме.
Вземаме една кора, намазваме я леко със стопеното масло, и 1-2 с л от яйчената смес разпределяме върху кората. В горния край разпределяме от настъргания кашкавал.
Завиваме кората на руло и свиваме във формата на охлюв. Подреждаме в намазнена тава. По същия начин процедираме и с останалите кори.
Готовите банички намазваме с останалото стопено масло и яйчената смес.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до златиста коричка.
Сервираме баничките топли с кисело мляко или айран.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар